Львів 10 грудня попрощається з чотирма Героями, які захищали Україну

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань

У п’ятницю, 10 лютого, Львів попрощається ще з чотирма Героями. Андрій Копичин, Андрій Филипчук, Денис Яковлєв, Сергій Золотарьов захищали Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону Андрія Копичина та Андрія Филипчука розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

Натомість чин похорону Дениса Яковлєва та Сергія Золотарьова розпочнеться о 14-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а о 14:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв 

Сергій Золотарьов. Фото: ЛМР

Сергій Золотарьов (22.12.1980-03.12.2022). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №77 з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності. Закінчив професійно-технічне училище №53 міста Львова.

Після завершення навчання проходив військову службу в Автономній Республіці Крим.

Протягом останнього періоду працював на приватному підприємстві «Терра-Пак». Раніше обіймав посади у товариствах з обмеженою відповідальністю «Мікро-Ф» та «Гал-клуб». Захоплювався автомобілями та рибальством.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному та південному напрямках.

У Сергія Золотарьова залишилися дружина, троє синів, батьки, сестра, теща та хрещена донька.

Андрій Копичин. Фото: ЛМР

Андрій Копичин (10.06.1967-02.02.2023). Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради. У 1985 році закінчив Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне політехнічне училище». Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» за напрямом «Інженерна механіка».

У мирний час працював у Публічному акціонерному товаристві «Львівський завод “Автонавантажувач”» та у товариствах з обмеженою відповідальністю «Комфорт-Сервіс» і «ЕФЕ Бетон».

Із перших днів повномасштабного вторгнення вирішив стати на захист Батьківщини та вступив до лав 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

В Андрія Копичина залишилися мама, дружина, син із родиною, донька, хрещені діти та племінники.

Денис Яковлєв

Денис Яковлєв (09.08.1984-01.02.2023). Уродженець Горлівки Донецької області.

Навчався в Державному навчальному закладі «Ізюмський професійний аграрний ліцей». У 2016 році переїхав до Львова.

Проживаючи на Донеччині, займався фермерським господарством. Захоплювався футболом та творчістю Леонардо да Вінчі.

Активно підтримував Революцію Гідності, виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Брав участь у боях за Дебальцеве, Станицю Луганську та на Світлодарській дузі.

Із початком повномасштабного вторгнення боровся із державою-терористом у лавах 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Дениса Яковлєва залишилися дівчина, син та донька.

Андрій Филипчук. Фото: ЛМР

Андрій Филипчук («Сірий») (25.09.1989-2.02.2023). Народився у селі Хишевичі Львівської області в родині археолога Михайла Филипчука.

Навчався в Коропузькій загальноосвітній школі. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Протягом 2011-2014 років навчався в аспірантурі ЛНУ ім. І. Франка за спеціальністю «археологія».

У 2015 році обійняв посаду заступника директора з наукової роботи Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». Археолог, історик, гід-екскурсовод по Львову та Пліснеську. Керівник Пліснеської археологічної експедиції (2016-2021 рр.), член ВГО «Спілка археологів України» та ГО «Підгірці-Шолом».

Автор понад 150-ти наукових та науково-популярних праць і монографій. Цікавився археологією та ранньою історією слов’ян, старожитностями Пліснеського археологічного комплексу. Активно досліджував та популяризував середньовічну історико-культурну спадщину України.

Із початком повномасштабного вторгнення без вагань став на захист Батьківщини. Боронив державу у лавах 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. На фронті опанував професії бойового медика та навідника СПГ-9 «Спис». Виконував бойові завдання у «найгарячіших» точках Луганщини та Донеччини. Залишався відданий своїм життєвим принципам: «Бог, Україна, сім’я».

В Андрія Филипчука залишилися дружина, маленький син та сестра.

Нагадаємо, на фронті загинув захисник із Пустомитівської громади із села Семенівка Сергій Матішинець. Військовому було 34 роки.