Замість штрафу може сісти у тюрму: у Львові водій запропонував патрульним хабар

Підійшовши до службового автомобіля, чоловік поклав у салон автівки 300 гривень

У Львові чоловік, який неправильно припаркувався, запропонував поліцейським хабар.

Про це повідомили у патрульній поліції Львівщини.

У неділю, 5 лютого, правоохоронці помітили на площі Двірцевій неправильно припаркований автомобіль Skoda Fabia. Відтак, патрульні повідомили 50-річному водію про відповідальність за правопорушення.

Втім, під час розгляду справи львів‘янин почав вимагати, аби патрульні показали відеофіксацію правопорушення. А потім, підійшовши до службового автомобіля, чоловік поклав у салон автівки 300 гривень. Інспектори попередили чоловікова про кримінальну відповідальність, але правопорушник сказав, що знає про неї, та продовжив наполягати, аби поліцейські не виносили постанови на нього і взяли гроші. Натомість патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка в присутності експерта та понятих вилучила гроші.

Фото: патрульна поліція Львівщини

Тож, крім постанови за ч. 1 ст. 122 (порушення правил зупинки/стоянки) КУпАП, водію тепер загрожує кримінальна відповідальність за ст. 369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. Максимальне покарання яке загрожує чоловікові — ув’язнення терміном від 5 до 10 років.

Нагадаємо, у Львові на площі Двірцевій поблизу львівського вокзалу сніг заблокував смугу руху автомобілів. Водночас біля залізничного вокзалу кілька днів тому встановили делініатори, які повинні унеможливити паркування транспорту на проїзній частині.