• Головна
  • Новини Львова
  • Пожежа у львівській дев’ятиповерхівці на вулиці Тролейбусній: рятувальники розповіли деталі інциденту

Пожежа у львівській дев’ятиповерхівці на вулиці Тролейбусній: рятувальники розповіли деталі інциденту

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів з вікна квартири вибивалось полум’я

У понеділок, 2 січня, у Львові на вулиці Тролейбусній вогнеборці врятували на пожежі 60 людей, з них 10 дітей, та евакуювали 20 людей.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Так, 2 січня о 00:16 рятувальників сповістили про пожежу на вулиці Тролейбусній, 14 на шостому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку в одній із квартир.

Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів з вікна квартири вибивалось полум’я. Тож рятувальники включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і приступили до проведення робіт з порятунку людей та ліквідації загоряння. Зокрема, із задимленого будинку надзвичайники за допомогою рятувальних пристроїв врятували 60 осіб, з них 10 дітей (з яких 3 немовлят), також 20 осіб евакуйовано за межі будівлі. О 00:56 пожежу було локалізовано та о 01:14 ліквідовано силами 5-ти ланок газодимозахисної служби.

Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області
Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 25 кв. м, пошкоджено стіни та стелю загального коридору на площі 40 кв. м, двері сусідньої квартири. Водночас внаслідок пожежі травмовано 3 особи (2 особи отримали отруєння продуктами горіння, ще одна особа отримала механічну травму), яких госпіталізували до лікувального закладу.

Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

Зазначається, що до ліквідації займання залучалось 32 осіб особового складу та 6 одиниць спецтехніки. Обставини та причина виникнення пожежі наразі встановлюються.

Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

Нагадаємо, у Львові на вулиці Під Голоском 2 січня внаслідок пожежі у квартирі ледь не загинув власник житла. Його сусідів також рятували вогнеборці.