ДІАМ визнала незаконним будівництво багатоповерхівки у Рудному

Через те, що будинок самочинний, на забудовницю чекає не один штраф та приписи про усунення порушень

Державна інспекція архітектури та містобудування України визначала самочинним будівництво багатоповерхівки, яку звели у Рудному.

Про це пишуть на сторінці "Львівська громада. Агломерація”.

Відомо, що ДІАМ спільно з міською інспекцією ДАБК проінспектували будинок та виявили, що його звели всупереч закону та за власною “схемою” — документи оформили на кілька індивідуальних будинків, натомість звели багатоповерхівку. Насправді ж для цього немає жодних обов’язкових містобудівних умов.

Незаконний будинок у Рудному. Фото: "Львівська громада. Агломерація”.

Забудовниця розраховувала ще й на те, що нині будівництво у приєднаних громадах контролюють аж із Києва, а саме це компетенція нещодавно створеної структури — ДІАМу. Втім, приховати будівельну схему не вдалося.

Аби вирішити питання незаконної забудови, департамент міської агломерації Львівської міської ради написав відповідне звернення. Також була скарга від сусіда-орендаря, чиї інтереси порушив самобуд. Відтак цим питанням зайнялися у столичному ДІАМі.

Там провели засідання комісії Державної інспекції архітектури і містобудування України, а на днях об‘єкт на вулиці Огієнка позапланово перевірили.

Через те, що будинок самочинний, на забудовницю чекає не один штраф та приписи про усунення порушень.

Нагадаємо, у Франківському районі Львова демонтували ще один незаконний МАФ. Зазначається, що власник павільйону мав час, аби забрати його, однак не зробив цього. Відтак, МАФ демонтували відповідні служби.