День незалежності у Львові: де і коли перекриватимуть рух транспорту

Обмеження діятимуть з 19 по 24 серпня.

До Дня Незалежності у Львові відбудеться низка заходів. Через це вже сьогодні, 19 серпня, у суботу, 21 серпня, а також 23 та 24 серпня, на кількох вулицях Львова перекриватимуть рух. Деякі маршрути громадського транспорту курсуватимуть зі змінами.

Основна точка, де буде обмежено рух, – це вул. Стрийська біля Академії сухопутних військ, адже там відбуватиметься військовий парад та великий концерт.

Фото ілюстративне. Lviv.Media

Зокрема, вже сьогодні, 19 серпня, для проведення репетиції маршу за участю військовослужбовців ЗСУ та країн-партнерів з 20.00 до 22.00 години перекриють вулицю Стрийську на ділянці від вул. Сахарова до площі біля Академії сухопутних військ. Через це тролейбус № 25 на час репетиції не курсуватиме, а автобусні маршрути № 3А, 18 і 44 будуть об’їжджати закриту ділянку вулиці Стрийської по вул. Франка - вул. Панаса Мирного - вул. Чмоли та у зворотному напрямку.

Репетиція відбуватиметься також 21 серпня, у суботу, з 8.00 до 10.00 години з відповідним перекриттям та об’їздами.

Ця ділянка буде перекритою і 23 серпня з 7.00 до 10.00 години. Аналогічно транспорт оминатиме закриту частину вулиці Стрийської по вул. Франка - вул. Панаса Мирного - вул. Чмоли. Тролейбуси маршруту №25 у зазначений час не курсуватимуть.

24 серпня, через концерт на площі біля Академії сухопутних військ, вулиця Стрийська знову буде перекрита на ділянці від вул. Сахарова до вул. Героїв Майдану з 6.00 ранку до 6.00 ранку 25 серпня. Відповідно, тролейбуси № 25 не курсуватимуть, громадський транспорт їздитиме за схемою вище.20 і 22 серпня у центрі міста пройде марш-парад фестивалю “Етновир”, відтак у ці два дні з 18.30 год і до 19.00 год перекриватимуть рух транспорту за маршрутом колони:

  • 20 серпня: пл. Ринок – пл. Катедральна –вул. Памви Беринди – просп. Свободи – вул. М. Коперника, 15.
  • 22 серпня: пл. Музейна – вул. І. Федорова – вул. Руська – пл. Ринок (південна сторона) – пл. Катедральна – вул. Памви Беринди – просп. Свободи – вул. М. Коперника, 15.

Крім цього, 24 серпня, через проведення “Маршу нескорених” та “Забігу у вишиванках”, на кількох вулицях міста перекриватимуть рух

Так, з 9.00 і до 11.00 години перекриють рух транспорту за маршрутом ходи: від Личаківського кладовища по вул. Мечникова – вул. Личаківській – вул. Чехова – вул. Личаківській - пл. Митній – вул. Винниченка – до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні. Міський автомобільний та електротранспорт курсуватиме без змін.

Також через “Забіг у вишиванках” з 9.30 до 11.00 години перекриють рух транспорту на проспекті Чорновола від вул. Липинського по проспекту Свободи до вул. Коперника. Тролейбуси № 33 тимчасово не курсуватимуть.

Для того, аби зменшити затори, львів'ян просять менше користуватися автомобілями у святкові дні у тих локаціях, де будуть проводити масові заходи.

Додамо, у День Незалежності на стадіоні “Арена Львів” відбуватиметься святковий концерт. Для зручності його відвідувачів курсуватимуть шатл-баси до стадіону, роботу міського громадського транспорту, який курсує в напрямку стадіону, тобто їде до Автовокзалу та ТЦ «Кінг Крос», буде продовжено до 00.00 год. Зокрема, йдеться про автобусні маршрути №3А, 9, 10, 25 та 40, а також тролейбусний маршрут №22.

Нагадаємо, Lviv.Media вже розповідало про програму заходів до Дня Незалежності у Львові та на Львівщині.