• Головна
  • Новини Львова
  • Нідерланди відправили в Україну 120 тисяч тюльпанів: частину з них висадять у Львові

Нідерланди відправили в Україну 120 тисяч тюльпанів: частину з них висадять у Львові

«Нідерланди підтримують Україну — і зброєю, і грошима, але також потрібна моральна підтримка», — зазначив почесний консул України в Нідерландах

Нідерланди відправили в Україну 120 тисяч тюльпанів. На початку листопада їх висадять на Майдані Незалежності у Києві та перед Львівським оперним театром.

Про це повідомив почесний консул України в Королівстві Нідерланди Еміль Бернар де Севрен Жакет, пише «Укрінформ».

Нідерланди підтримують Україну — і зброєю, і грошима, але також потрібна моральна підтримка і трохи кольорів. Ми сподіваємося, що у травні ми вже зможемо святкувати перемогу і насолоджуватися красивими тюльпанами. 120 тисяч нідерландських тюльпанів висадять на початку листопада на Майдані Незалежності у Києві та перед Львівським оперним театром. Вантажівка з цибулинами тюльпанів вже вирушила у напрямку кордону

почесний консул України в Королівстві Нідерланди Еміль Бернар де Севрен Жакет

Зазначимо, що минулого року у Києві на Майдані Незалежності та біля будівлі Міністерства закордонних справ висадили 100 тисяч цибулин тюльпанів різних сортів, які також передали з Нідерландів. Вони символізують повагу нідерландців до героїв та героїнь Небесної Сотні.

Нагадаємо, у Нідерландах почали виводити новий сорт тюльпанів жовто-блакитного забарвлення.

Додамо, Україна отримає від Нідерландів шостий пакет допомоги через Європейський фонд миру. Додаткові 500 мільйонів євро Нідерланди нададуть на військове обладнання для підтримки України.