Бюджет Львова поповнився на 30 млн грн від штрафів за паркування

Від початку року до міського бюджету надійшло понад 30 млн грн від штрафів за неналежне паркування.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Загалом за 9 місяців цього року інспектори з паркування оштрафували 181 тис. 218 водіїв на загальну суму 67,8 млн грн. З цієї суми до міського бюджету сплачено 31 млн 422 тис. грн.

У міській раді нагадують, що мінімальний розмір штрафу за неналежне паркування становить 340 грн. Однак, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. У випадку, якщо водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума штрафу подвоюється.

Окрім того, водіїв також штрафують і за несплату послуг платного паркування. У такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування.

Окрім того, через порушення правил стоянки від початку року на арештмайданчик евакуювали 2 тис. 509 автомобілів. Для того, щоб повернути свій автомобіль, власнику авто необхідно сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора та 140 грн за кожну добу зберігання авто на майданчику.

Водіїв закликають не паркувати свої автомобілі з порушеннями правил дорожнього руху, а саме: під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена» та на перехрестях.

Перелік майданчиків для паркування можна переглянути на Геопорталі Львова.

Нагадаємо, у Львові на 19 локаціях облаштують нові паркувальні місця. Відповідний конкурс із визначення оператора платного паркування оголосила Львівська міська рада.