• Головна
  • Новини Львова
  • З початку повномасштабного вторгнення у Львові по медичну допомогу звернулися понад 100 тисяч українців

З початку повномасштабного вторгнення у Львові по медичну допомогу звернулися понад 100 тисяч українців

З різними травмами і пораненнями до лікарень міста госпіталізували 6482 людей

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток і медичну допомогу. Від 24 лютого лікування й консультації у місті вже отримали понад 103 тисячі осіб. Йдеться про невідкладну і планову допомогу, профілактику, вакцинацію тощо.

Про це повідомили у міському управлінні охорони здоров’я.

З різними травмами і пораненнями до лікарень Львова госпіталізували 6482 ВПО (зараз на лікуванні ще перебувають 227 людей, інших уже виписали). За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулись 77909 українців, з них 12758 – діти, 2413 – вагітні жінки. Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 19217 людям.

Щоб зробити лікування й реабілітацію постраждалих людей комфортними та доступними в Україні, у Львові створюють екосистему підтримки та турботи про людей НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). У понеділок, 26 вересня, тут відкриють мобільну майстерню протезування, аби якомога більше українців змогли отримати якісні і сучасні протези.

Нагадаємо, у Львові запрацював перший медичний хаб та найбільший медичний центр в Україні — “MonoDoctor”. Завдяки об’єднанню клінік, які залучені у цей проєкт, в області створять близько 800 робочих місць.

Додамо, що два медичні заклади Львівщини приєднали до обласного діагностичного центру. Зокрема, ендокринологічний центр та центр радіаційного захисту населення приєднали до обласного діагностичного центру.