Львів 20 вересня попрощається з двома загиблими військовими

Містян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань

У вівторок, 20 вересня, Львів попрощається з Ігорем Гриновцем та Олегом Штрайселем, які загинули у боротьбі з російськими окупантами. Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Героя Олега Штрайселя поховають на Личаківському кладовищі, а Героя Ігоря Гриновця — у рідному селі Романів на Львівщині.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Об 11-й годині розпочнеться чин похорону у Гарнізонному храмі, об 11:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок. Містян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Опісля, домовина з тілом Олега Штрайселя вирушить на Личаків, а домовина з тілом Ігоря Гриновця — спершу у Винники, де він мешкав, а тоді у село Романів Львівської області, уродженцем якого він був. На будівлях вздовж маршруту колон вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Біографічні довідки Героїв

Ігор Гриновець. Фото ЛМР

Ігор Гриновець (30.05.1971-12.09.2022). Уродженець села Романів Львівської області. Проживав у місті Винники.

Закінчив Львівський техніко-економічний коледж Національного університету "Львівська політехніка". Із 1989 до 1991 року проходив військову службу. У мирний час працював заготівельником взуття на приватному підприємстві "Стептер" та у Товаристві з обмеженою відповідальністю "Ніка Захід".

Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист України. Служив у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України.

В Ігоря Гриновця залишилися батько, мати, рідна сестра, брат та цивільна дружина.

Олег Штрайсель. Фото ЛМР

Олег Штрайсель (22.04.1989-12.09.2022). Львів’янин.

Здобув середню освіту у селі Соколів Львівської області. У 2007 році закінчив Державний професійно-технічний заклад "Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва", здобув спеціальність "монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, газозварник".

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав ЗСУ. Служив у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на території Луганської області, де отримав поранення. Одужавши, одразу повернувся на фронт.

В Олега Штрайселя залишилися дружина, двоє дітей, брат та батько.

Нагадаємо, на війні, захищаючи Україну, загинув військовий із Дрогобицької громади Ігор Шквирко.

Додамо, захищаючи Україну, загинув мешканець Львівщини, військовослужбовець Андрій Романів.