• Головна
  • Новини Львова
  • Ховаючись у підвалі від обстрілів, вилив на себе окріп: у Львові прооперували 10-річного хлопчика

Ховаючись у підвалі від обстрілів, вилив на себе окріп: у Львові прооперували 10-річного хлопчика

Кирилові лише 10 років, а війна зруйнувала його дім вже двічі

Львівські лікарі спільно з американськими колегами прооперували хлопчика, тіло якого було вкрите рубцями. Через це дитина не могла повноцінно рухатися.

Про це 13 вересня повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Кирилові лише 10 років. Однак війна вже двічі встигла зруйнувала його дім: нещодавно — у Бахмуті, а вісім років тому — у Горлівці. Тоді, переховуючись у підвалі від обстрілів, хлопчик із братом зачепили каструлю з окропом.

"Опіки залишилися по всьому тілу в обох. Дитячому тілу, яке росте, рубці заважають рухатися. Хлопчику важко згинати коліна, виникають проблеми при ходьбі. Єдиний вихід — пластична операція, під час якої хірурги відновлюють рухомість кінцівок", — розповідають у лікарні.

Там додають, що оперували Кирила львівські лікарі спільно зі щелепно-лицевим хірургом Стівом Ортеном та пластичним хірургом Крейгом Хобаром зі США. Останній, зокрема, спеціалізується на вроджених вадах.

"У нашій Лікарні Святого Миколая вони допомагали дітям із найскладнішими вродженими вадами, мінно-вибуховими травмами обличчя та післяопіковими дефектами. На рахунку лікарів — 15 консультацій, 3 операції та 2 естетичні процедури. Найменшому пацієнту було 5 років, найстаршій — 17", — зауважують у Першому медоб'єднанні Львова.

Нагадаємо, відомий дитячий пластичний і реконструктивний хірург обличчя та шиї з Австрії нещодавно прооперував у Львові 4-ох дітей. Він допомагає дітям із вродженими та набутими деформаціями вушної раковини. А ще — проводить реконструктивні втручання на обличчі потерпілим внаслідок воєнних дій дітям