• Головна
  • Новини Львова
  • Диригентка Линів потрапила у скандал: її прагнуть позбавити звання Почесної амбасадорки Львова

Диригентка Линів потрапила у скандал: її прагнуть позбавити звання Почесної амбасадорки Львова

Диригентка співпрацювала з росіянами

Українську диригентку родом із Бродів Оксану Линів можуть позбавити звання Почесної амбасадорки Львова.

Відповідну петицію створили на профільному сайті.

Автор петиції Олександр Сирцов аргументує свою пропозицію співпрацею Оксани Линів з російськими виконавцями та виконанням творів російських авторів.

Диригентка неодноразово співпрацювала із заслуженим діячем мистецтв рф Дмітрієм Черняковим.

7-9 квітня 2022 року, після початку повномасштабної російської агресії, як музична директорка Комунального театру Болоньї (Італія) Оксана Линів здійснила постановку опери Чайковського “Іоланта” у якій, за її задумом, мали взяти участь українські та російські виконавці, однак низка українських виконавців відмовились стояти на одній сцені з представниками країни-агресора.

"Вважаємо, що така позиція співпраці з музикантами, що представляють країну-агресора, є несумісною з пропагандою української культури та перекреслюють всі здобутки Оксани Линів у цій царині. Тому вимагаємо від міського голови Львова позбавити Оксану Линів звання Почесної амбасадорки міста Львова", — йдеться в тексті петиції.

Наразі петиція зібрала 22 підписи із 500 потрібних. До кінця збору підписів залишилось 58 днів.

Довідково:Українська диригентка Оксана Линів зараз працює у Європі. Була диригенткою Байротського вагнерівського фестивалю у Німеччині та керівником відомих музичних колективів. За свої міжнародні успіхи та відданість розвитку української культури була відзначена званням Почесної амбасадорки міста Львова.