Національний рекорд: у Львові хочуть сплести найбільшу маскувальну сітку

Акція відбуватиметься у Львівському палаці мистецтв з 09:00 до 19:00 год у визначені дні.

Львівський обласний молодіжний центр та штаб волонтерів центру «Порохова вежа» за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА планують 3-4 вересня масштабну акцію «Найбільша маскувальна сітка України». Планується за два дні сплести 2000 метрів квадратних сітки.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Такий розмір сітки допоможе покрити всі замовлення військових, які є в штабах Львова. Акція відбуватиметься у Львівському палаці мистецтв з 09:00 до 19:00 год у визначені дні. Для реалізації такої амбітної мети потрібна участь понад 1000 осіб кожного дня. Тож до участі у заході запрошують усі волонтерські штаби плетіння маскувальних сіток Львова.

«Сітки на фронті потрібні завжди, і багато. На них є запит з початку війни й до нині. Правильно сплетена і розумно встановлена сітка робить невидимою позицію надовго. Справжня фабрична НАТівська сітка розміром 3х4 метри коштує приблизно 2 тисячі євро, це не по-кишені ні державі, ні волонтерам. Тому небайдужі люди по всій країні плетуть сітки», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Він зазначив, що у перші дні повномасштабної війни волонтери Львівського обласного молодіжного центру розгорнули локацію для плетіння і за ці пів року сплели  понад 8 000 м2 маскувальних сіток.

Організатори акції вже подали заявку на її включення у Національну книгу рекордів України, а Національний реєстр рекордів схвалив її.

Нагадаємо, п‘ятирічна Марія, яка з рідними виїхала з Кривого Рогу на Львівщину через війну, увійшла до Національного реєстру рекордів як наймолодша волонтерка. Дівчинка своїм виступом зібрала 35 тисяч 492 гривні для потреб ЗСУ.