Сучасний навчальний корпус школи збудують за допомогою 3D-принтера у Львові

Роботи виконуватимуться з ініціативи та за фінансування благодійної організації "Благодійний фонд ТІМ4ЮА"

У Львові для учнів початкових класів школи №23, що на вул. Варшавській, 126, збудують сучасний навчальний корпус. Його планують звести за кошти благодійників за інноваційним методом будівництва.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Питання про організацію будівництва шкільного корпусу на території середньої загальноосвітньої школи №23 підтримав виконавчий комітет ЛМР.

Роботи виконуватимуться з ініціативи та за фінансування благодійної організації "Благодійний фонд ТІМ4ЮА".

"Благодійний фонд звернувся до нас з бажанням допомогти покращити соціальну інфраструктуру міста з огляду на те, що зараз у місті суттєво побільшало дітей за рахунок внутрішньо переміщених людей. Ми прийняли спільне рішення — підсилити інфраструктуру школи №23 на вул. Варшавській", — розповів Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

За його словами, планують добудувати новий одноповерховий корпус для учнів початкових класів. Довкола розмістять спортивні та ігрові майданчики.

Головний архітектор Львова зазначив, що іноземна організація пропонує застосувати новітні методи будівництва, зокрема 3D-друк будівлі. Наразі благодійники організовують доставку до Львова спеціального 3D-принтера, який буде формувати стіни будівлі зі спеціального розчину.

Концепція проєкту ще напрацьовуватиметься та проходитиме необхідну експертизу.

Нагадаємо, у  Львові збудують школу на пів тисячі учнів.