На 13 липня у Львові оголосили штормове попередження

Синоптики прогнозують шквальний вітер, дощ та град

Сьогодні, 13 липня, у Львові очікується суттєве погіршення погодних умов. Місцева влада застерігає мешканців і гостей міста та просить дотримуватись правил поведінки за умов негоди.

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, штормове попередження оголосив Львівський регіональний центр з гідрометеорології.

Зокрема, за прогнозами синоптиків, у Львові 13 липня очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, гроза. Також метеорологи попереджають про сильну зливу вночі та град удень.

Фото ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

Управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР оприлюднило правила поведінки під час грози.

Якщо ви вдома:

  • зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку;
  • вимкніть з мережі всі електричні прилади — вони притягують блискавки, зокрема й телефон — є загроза влучання блискавки під час розмови.

Якщо ви на вулиці:

  • не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди;
  • уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередачі і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою — металеві прути притягують розряди.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій міська влада Львова просить повідомляти на "Гарячу лінію міста" за номером 1580.

Нагадаємо, про штормове попередження на території всієї Львівської області оголосили також вчора, 12 липня.