Суд засудив до трьох років умовно чоловіка, який збив на смерть жінку у Львові

Чоловік намагався врятувати потерпілу після ДТП та відшкодував моральну шкоду її сім'ї

Шевченківський районний суд призначив три роки умовно уродженцю Румунії, який збив на смерть жінку у Львові.

Про це йдеться в тексті судового рішення.

ДТП трапилась 5 серпня 2020 року близько 7:10 ранку на вул. Замарстинівській, 82. Уродженець Румунії на автомобілі Nissan Pathfinder збив жінку, яка переходила дорогу пішохідним переходом. Після цього автомобіль чоловіка занесло на зустрічну смугу, де він зіткнувся з машиною Mercedes-Benz Sprinter.

У суді свою провину обвинувачений визнав, однак зазначив, що їхав без перевищення швидкості. Проте проведена експертиза показала, що його автомобіль їхав зі швидкістю 82-89 км/год, що є порушенням ПДР.

Шевченківський районний суд врахував те, що чоловік займається волонтерською діяльністю та допомагає українцям, які постраждали від війни. Окрім того, суд врахував прохання батька загиблої, який попросив не призначати чоловікові реальне покарання, оскільки той відшкодував моральну шкоду сім’ї.

Також суд врахував обставини, які пом`якшують покарання, щире каяття чоловіка, його активне сприяння розкриттю злочину, надання медичної допомоги потерпілій після вчинення злочину.

Суддя Руслан Єзерський призначив три роки умовного терміну. Впродовж цього періоду чоловік має з’являтися до органу пробації, повідомляти про зміну місця проживання та роботи і про намір поїхати за кордон.