Випускник Львівської академії сухопутних військ став Героєм України

Орден "Золота Зірка" підполковник Олег Груздевич отримав від президента Володимира Зеленського

Командир танкового батальйону ЗСУ підполковник Олег Грудзевич отримав звання Героя України. Офіцер, підрозділ якого показав зразок мужності та ефективності у боях на Донеччині, є випускником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про нагородження Олега Грудзевича повідомили на сторінці академії сухопутних військ у соцмережі Facebook.

Відомо, що високе звання підполковнику Грудзевичу присвоїв своїм указом президент Володимир Зеленський, який особисто вручив офіцеру орден "Золота Зірка" під час відвідин позицій українських військ на Дніпропетровщині. Відомо, що Олег Грудзевич закінчив академію сухопутних військ у 2011 році.

"Під керівництвом мужнього офіцера, який демонстрував високий рівень професійної підготови, вчасно оцінював обстановку та ухвалював єдино вірні рішення, підрозділ не лише успішно здійснив прорив із непідконтрольної території, але й виявив та знищив під час пересування диверсійно-розвідувальну групу ворога в районі населеного пункту Знаменівка", — повідомляють в академії сухопутних військ.

Фото: Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Зрештою, українські танкісти без втрат дісталися до розташування підрозділів ЗСУ. Зауважимо, що наприкінці квітня підполковник Олег Грудзевич був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Нагадаємо, 1 червня 24-річний старший лейтенант Дмитро Дозірчий отримав Золоту Зірку Героя України за прорив ворожих військ на Херсонщині, що дозволило врятувати з оточення бригаду ЗСУ.