Густий туман та гроза: якою буде погода у Львові 3 липня

Міська влада закликає зважати на прогноз та дотримуватись правил безпеки

У Львові 3 липня очікують грози, а зранку та ввечері в місті буде туман з видимістю в діапазоні від 200 до 500 метрів. З огляду на це, мешканцям міста слід дотримуватись правил безпеки у таких погодних умовах.

Як інформує Львівська міська рада, про це попереджає Львівський регіональний центр з гідрометеорології.

Фото ілюстративне: джерело - ЛМР

Міське управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони закликало дотримуватись правил поведінки під час грози.

У разі, якщо негода застала вас вдома, в управлінні радять зачинити усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку. Також рекомендують витягнути з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки.

Якщо негода застала вас на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки, й, крім того,  є небезпека падіння важких гілок. В управлінні з питань надзвичайних ситуацій радять  уникати металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривати парасольки, адже металеві прути притягують розряди.

Якщо негода застукала вас у лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева; дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі.

В разі виникнення непередбачуваних ситуацій міська влада Львова закликає звертатись на гарячу лінію міста за номером 15-80.