У Львові провели акцію до 26-ї річниці Конституції України

У межах акції внутрішньо переміщені діти з різних куточків держави склали з дерев’яних пазлів карту України

З нагоди 26-ї річниці Конституції України у Львові біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької провели акцію "Єдині – Непереможні!".

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Акція розпочалася з виконання гімну України артистами SHUMEI та LAUD. Опісля вони виконали свій хіт "Біля тополі".

У межах акції внутрішньо переміщені діти з різних куточків держави, які знайшли прихисток на Львівщині, склали з дерев’яних пазлів карту України. Усі вони приїхали із зони активних бойових дій, зокрема з таких міст як: Попасна, Краматорськ та Маріуполь.

Наймолодша учасниця з Краматорська, якій всього лиш 4 роки, мала змогу встановити свою рідну область у карті України. Усі ці діти проживають в модульних містечках та громадах Львівської області.

Декоративну карту областей України виконали працівники і учні державного навчального закладу "Художнє професійно-технічне училище імені Йосипа Станька", яке розташоване у селищі Івано-Франкове Яворівського району Львівської області.

Додамо, в акції взяли участь начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, заступники начальника ОВА, представники військових та силових структур, працівники ОВА, діти внутрішньо переміщених осіб та жителі Львівщини.

Нагадаємо, Конституцію Пилипа Орлика, якій понад 300 років, перекладуть на українську. Згодом десятки тисяч її примірників передадуть у школи.