Став на захист України: у п'ятницю Львів прощатиметься з Героєм Іваном Кердманом

Завтра, 17 червня, у Львові прощатимуться з військовим Іваном Кердманом. Герой загинув у бою з російськими окупантами захищаючи Україну.

Іван народився у Херсоні. У 2020 році разом із родиною переїхав у Львів.

"Разом із родиною протягом двох років мешкав у Львові. У мирний час займався промисловим альпінізмом, що було водночас професією та хобі", - розповідають у Львівській міській раді.

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист України, служив у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. У Героя залишилися дружина, троє дітей, мама та сестра.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ, що на вул. Театральна, 11. Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Опісля похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища. Вона рухатиметься за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А).

На будівлях вздовж маршруту колони буде вивішено синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. Похорон Героя триватиме приблизно до 12:30.

Додамо, на війні загинув мешканець Жовківської громади Володимир Пелех. Трагедія сталася 13 червня поблизу населеного пункту Золоте Луганської області, внаслідок артилерійського обстрілу з боку окупантів.