У Львові розповіли, чому на міських клумбах побільшає чорнобривців

Вулиці Львівської громади продовжують заквітчувати. На клумби цього року висаджують не такі різноманітні квіти, як у минулі роки. Натомість в основному можна буде побачити чорнобривці та газанії.

У Львівській міській раді кажуть, що пішли на такий крок, щоб не купувати рослини, оскільк у воєнний час це надто дорого. А чорнобривці та газанії зголосилися висіяти мешканці з приєднаних громад: Малехова, Гряди, Великих Грибович.

Фото ЛМР

"Квіти висадили на пр. Чорновола, у сквері біля Палацу Хоткевича та на вул. Липинського. А також у Брюховичах, неподалік місцевого супермаркету. Ще раніше чорнобривці за власний кошт висадили працівники Офісу Львівської громади у Брюховичах біля свого офісу, а також біля пам'ятних знаків Небесній Сотні та загиблому учасникові АТО", - розповіли в департаменті міської агломерації ЛМР.

Вирощені у громадах рослини висаджує підрядна організація, яка стала переможцем публічних закупівель з озеленення.

Нагадаємо, на проспекті Чорновола у Львові планують звести фонтан, сквер та бульвар. Згідно з концепцією, відремонтують пішохідну частину проспекту Чорновола від кільця Липинського — Чорновола до вулиці Варшавської. Між парком “700-річчя Львова” та житловою частиною збираються облаштувати дитячий простір, розмістити там об’єкти мистецтва. Також встановлять громадську вбиральню, питний фонтанчик та площу зі столиками.