На проспекті Чорновола у Львові планують звести фонтан, сквер та бульвар

Львів напрацьовує концепцію розвитку проспекту Чорновола. Відтак, там планують звести фонтан, сквер та бульвар. Про це повідомили на виконкомі Львівської міської ради 9 червня.

Згідно з концепцією, відремонтують пішохідну частину проспекту Чорновола від кільця Липинського — Чорновола до вулиці Варшавської.

"Ми проаналізували весь бульвар довжиною понад 1 км. Смуга, яка прилягає до проїжджої частини, була реконструйована упродовж останніх років, але основна площа бульвару у поганому стані. Тут відсутні нормальні пішохідні зв'язки, простір зайнятий хаотичним паркуванням", — зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Ідея нового простору полягає у тому, щоб новий бульвар став місцем для відпочинку містян, а ще таким чином хочуть вирішити певні екологічні та транспортні проблеми. Проте транспортні "кишені" на вулицях залишаться.

Фото: ЛМР

За концепцією, бульвар планують озеленити та влаштувати тут дощові садки, щоб уникнути підтоплення під час злив.

За словами посадовця, між парком "700-річчя Львова" та житловою частиною збираються облаштувати дитячий простір, розмістити там об'єкти мистецтва. Також встановлять громадську вбиральню, питний фонтанчик та площу зі столиками.

Фото: ЛМР

Розробку проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування послуг (робіт) та виконання робіт з капітального ремонту частини просп. В. Чорновола (від кільця просп. В. Чорновола – вул. В. Липинського до вул. Варшавської) з облаштуванням пішохідного бульвару, буде здійснено за кошти інвестора, зокрема ТзОВ "Компанія "Нова оселя".

Нагадаємо, у парку імені Івана Франка продовжують облаштовувати благоустрій. Зараз тут тривають активні роботи. У парку вимили та покрили спеціальною сумішшю бетонну доріжку, аби зберегти її червоний колір, а також вирівняли і засіяли газони.