У вівторок Львів прощатиметься з Героєм Антоном Величком

На час похорону мерія просить утриматися від проведення розважальних заходів чи святкувань

У вівторок, 7 червня, Львів прощатиметься з військовим Антоном Величком, який загинув у бою із російськими загарбниками поблизу Авдіївки Донецької області.

Чин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі. Про це повідомляють у Львівській міській раді.

Фото: ЛМР

Заупокійна служба розпочнеться у вівторок об 11.00 год у Гарнізонному храмі храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ на вул. Театральна, 11. Об 11.30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Опісля похоронна процесія рушить на Личаківське кладовище. Вона рухатиметься за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – площа Катедральна – площа Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – площа Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А).

На будівлях вздовж маршруту колони буде вивішено синьо-жовті прапори з чорною жалобною стрічкою. Похорон Героя триватиме приблизно до 12.30 год.

Львів’ян закликають вийти на вулицю, якою їхатиме похоронна процесія, щоб своєю увагою вшанувати Героя. Також на час похорону мерія просить утриматися від проведення розважальних заходів чи святкувань.

Герою було 35 років. Антон Величко народився у місті Ковдора Мурманської області. З 2000-го року мешкав у Львові. Навчався у середній загальноосвітній школі №68 м. Львова. Захоплювався бадмінтоном. Мріяв вступити до лав Національної гвардії України. У мирний час працював у сфері логістики у ТОВ "Джаст Ін".

З початком повномасштабної війни був залучений у гуманітарному штабі. Згодом Герой пішов добровольцем на війну. Служив на посаді навідника відділення охорони взводу охорони роти охорони військової частини А4007. Виконував бойові завдання на території Донецької області.