• Головна
  • Новини Львова
  • Суд відхилив апеляцію адвокатки Романа Матиса, підозрюваного у розкраданні гуманітарки

Суд відхилив апеляцію адвокатки Романа Матиса, підозрюваного у розкраданні гуманітарки

Колишній очільник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис вийшов на волю 11 травня під заставу у 2 млн грн.

Сьогодні, 31 травня, колегія суддів Львівського апеляційного суду не задовольнила скаргу адвокатки підприємця та громадського діяча Романа Матиса, якого спільно з журналістом Євгеном Шпитком підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги для потреб військових.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомив пресцентр Львівського апеляційного суду.

Відомо, що адвокат Назарій Герасимчук, який представляє інтереси підозрюваного підприємця, просив застосувати до нього м'якіший запобіжний захід та визнати неправомірним розмір внесеної застави для звільнення з під варти у сумі 2 мільйони гривень. Водночас прокуратура заперечила апеляційну скаргу. Представник обвинувачення просив залишити рішення суду першої інстанції без змін.

Зрештою, колегія суддів стала на бік обвинувачення.

Фото: Фейсбук Романа Матиса

Нагадаємо, 6 травня співробітники СБУ у Львівській області затримали президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Зрештою, 11 травня обоє підозрюваних вийшли під заставу, яку за даними Lviv.Media за Романа Матиса вніс львівський підприємець, який разом з ним є співзасновником однієї громадської організації.