У Львові відновили ще одні історичні двері

Загальна вартість робіт становила 50 586 грн

У Львові на вулиці Руданського відновили історичні двері. Роботи з реставрації розпочали ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це повідомляють у Львівській міській раді.

"Це дубові історичні двері, які були в поганому стані, зокрема, через нефахову реставрацію в минулому. Брама мала суттєво втрачене декоративне оздоблення. Тож ми знайшли такі ж двері на вулиці Тиктора, і за тими ескізами зробили копії елементів, яких не вистачало", – розповів реставратор Павло Войтович.

Тут відновили втрачені раніше віконця на завісах брами, які відчиняються з боку під’їзду. Такі віконця колись робили для того, щоб зручно було мити скло.

Фото: ЛМР

У світлику замінили звичайне скло не фацетоване, також внизу брами поставили втрачений раніше відбійник для ніг. Фахівці замінили близько 10% зіпсованої часом деревини.

Загальна вартість робіт становила 50 586 грн. Місто оплатило 70% робіт, а мешканці заплатили близько 15 тисячі гривень.

Нагадаємо, у Львові у сквері на вулиці Кривоноса планують встановити інформаційний центр пам’яті Героїв Небесної Сотні. До проєктування інформаційного центру залучили команду архітекторів Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.