• Головна
  • Новини Львова
  • У Львівській політехніці навчатимуть проєктувати, виготовляти та експлуатувати безпілотники

У Львівській політехніці навчатимуть проєктувати, виготовляти та експлуатувати безпілотники

За новою бакалаврською програмою в університеті передбачено 120 місць

У новому навчальному році у Львівській політехніці відкриють нову освітню програму – "Безпілотні літальні апарати". Про це повідомляють в пресслужбі Львівської політехніки.

За бакалаврською програмою в університеті передбачено 120 місць. В Україні такий напрям навчання є лише в Харківському авіаційному інституті.

Зокрема до 1939 року у Політехніці активно розвивався напрям літакобудування, однак з приходом радянського керівництва від нього вирішили відмовитися.

"Розраховуємо на велику кількість студентів. Невдовзі практично всі виробничі процеси автоматизують, не буде такої галузі, де люди не використовували б безпілотних літальних апаратів. Це – доставляння різноманітних товарів, моніторинг та контроль із повітря; в аграрному секторі з безпілотників розбризкують хімікати, і, звісно, для військових потреб вони дуже потрібні вже сьогодні. Гадаю, ця галузь розвиватиметься десь нарівні з ІТ. Уже тепер рівень заробітних плат у цих двох галузях майже однаковий. А студенти схильні обирати ті напрями навчання, де згодом зможуть отримувати гідну зарплату. У Політехніці навчатимуть, зокрема, як проєктувати, виготовляти та експлуатувати безпілотні літальні апарати", - розповіла завідувачка кафедри нафтогазової інженерії та зварювання Олеся Максимович.

Навчати студентів нової спеціальності вже погодились колишній ректор Кропивницької авіаційної академії Сергій Неділько, проректор Харківського авіаційного інституту Яків Карпов і ректор Харківського технологічного університету «Шаг» Віталій Зайцев

Повідомляється, що один із нових запрошених викладачів планує відкрити гурток, де навчатимуть виготовляти безпілотники. Також студенти матимуть змогу додатково опанувати керування літальними апаратами й отримати сертифікат на курсах оператора керування дронами.

Нагадаємо, Lviv.Media склав перелік вищих навчальних закладів Львова, де можна здобути вищу освіту за різними напрямками. Детальніше читайте за посиланням.