• Головна
  • Новини Львова
  • Колишню працівницю Галицької митниці затримали за схему з видачі "мовних" сертифікатів

Колишню працівницю Галицької митниці затримали за схему з видачі "мовних" сертифікатів

Жінка вимагала 400 $ за сприяння в успішній здачі іспиту з подальшим отриманням сертифікату про рівень володіння державною мовою.

Колишня працівниця Галицької митниці організувала схему з вимагання грошей за "мовні сертифікати". Жінка вимагала 400 $ за сприяння в успішній здачі іспиту з подальшим отриманням сертифікату про рівень володіння державною мовою.

Про це повідомляє Антикорупційний моніторинг Львівщини з посиланням на Управління стратегічних розслідувань у Львівській області.

Відомо, що жінка виступала в ролі посередника між замовником та представниками Центрів проведення іспитів регіону

"Посередницю затримали на гарячому після передачі другої частини хабаря в сумі 300 $ США, перша частина суми була перерахована на картку банку, що було попередньо задокументовано в ході слідства", - повідомляють в Управлінні стратегічних розслідувань Нацполіції. 

Наразі тривають слідчі дії. Відомо, що у випадку доведення вини за скоєне львів'янці загрожує  позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv. Media, бронежилети, які львівські волонтери безкоштовно виготовляють для українських захисників, невідомим чином опинились на полицях “Епіцентру”, де їх продають за чималі кошти.