У Львові на благодійному турнірі з баскетболу зібрали для ЗСУ 100 тисяч гривень

70 тисяч зібрали від учасників та 30 тисяч від продажу лотів

15 травня на одному з відкритих баскетбольних майданчиків Львова відбувся благодійний турнір з баскетболу 3х3 Play BALL For Ukraine. Головною метою турніру було зібрати кошти для української армії. Завдяки змаганню спортсмени зібрали близько 100 тисяч гривень. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Фото: Євген Кравс

"Благодійний шоу-матч 5х5, викликав неабиякий інтерес серед вболівальників. І причин було кілька, однак головна з них — це унікальність самого матчу. Поруч з дворазовим чемпіоном НБА Станіславом Медведенком, чи зірковими у минулому баскетболістами Сергієм Ліщуком та Дмитром Забірченком грали люди різних професій: керівники спортивних федерації, бізнесмени, президенти баскетбольних клубів, підприємці, айтішники. Уже традиційно участь у такому матчі взяв і начальник управління спорту Львова Антон Нікулін, а символічне перше вкидання за спірний м’яч зробив міський голова Львова Андрій Садовий", — йдеться у повідомленні.

У матчі між умовними командами БК "Тернопіль" та "Дніпро" (саме ці клуби організували на матч ігрову форму) перемогла дружба, а точніше БК "Тернопіль" — 38:35. У скороченому за баскетбольними мірками поєдинку було шоу: данки, "трюльники", трюки, комбінації, ефектні штрафні кидки та справжня гра на публіку.

Після матчу гравець "Тернополя" Сергій Ліщук виставив на аукціон свою тренувальну форму з маріупольського "Азовмаша". На фоні останніх новин про "Азовсталь" цей лот, як мінімум, привернув до себе увагу. Окрім майки Ліщука організатори турніру, а саме Ростислав Зелик та Денис Головко, виставили й інші лоти, серед яких майки з автографом Олексія Леня та Святослава Михайлюка, кросівки з автографом Станіслава Медведенка.

Цього вечора баскетбол об’єднав людей заради Збройних сил України. Завдяки турніру зібрали близько 100 тисяч гривень —  70 тисяч від учасників та 30 тисяч від продажу лотів.