• Головна
  • Новини Львова
  • Протипожежні вікна та кімнати безпеки: львівські будинки зводитимуть за новими стандартами

Протипожежні вікна та кімнати безпеки: львівські будинки зводитимуть за новими стандартами

Також нові будинки мають зводити з укриттями, підземними паркінгами та з кімнатами безпеки

У Львові затвердили нові стандарти будівництва житла. Про це повідомили на виконкомі Львіської міськради 13 травня. Згідно з новими нормами рекомендована максимальна висота житлових будівель – 6-8 метрів, а відстань між будівлями з боку подвір’я або вулиці має бути не меншою за їхню висоту.

Також нові будинки мають зводити з укриттями, підземними паркінгами та з кімнатами безпеки. Крім того, будівля повинна мати протипожежні стіни й вікна. А забудовники мають передбачити щонайменше два виходи з підземного укриття у протилежні сторони будівлі.

Натомість укриття мають забезпечити санвузлами, рукомийниками та розкладними місцями для сидіння. При цьому приміщення укриття рекомендується відокремлювати від решти паркінгу, щоб його можливо було обігріти у холодну пору року.

Вікна кімнат безпеки забудовники повинні будуть встановлювати із захищеними відсувними сталевими віконницями.  А скло у вікнах - бути армованим. Це зумовлено новими реаліями в умових війни.

Однак нові стандарти будівництва у Львові не стосуватимуться тих будинків, які вже будуються. Також забудовники можуть оскаржити рішення ЛМР, адже законодавство України не передбачає таких суворих норм.