У Львові дозволили продавати алкоголь: що можна купити

Натомість продаж міцних алкогольних напоїв заборонений

У Львові дозволили продаж пива та сухого вина.  Водночас посилили відповідальність за недотримання продажу алкоголю та його розпивання у громадських місцях.  Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Відтепер за недотримання вимог продажу алкоголю та розпиття його в громадських місцях — залучатимуть до громадських робіт. У випадку водіння автомобіля під дією алкоголю, транспорт буде вилучено для потреб Збройних Сил України.

Також з 2 квітня дозволили продаж напоїв, які виготовлені методом бродіння без додавання етилового спирту. Продаж дозволено з 12:00 до 20:00 години. Вживання алкоголю у громадських місцях, на літніх майданчиках та терасах заборонено. Також заборонено продаж міцних алкогольних напоїв (із вмістом етилового спирту).

Загалом, у місті у галузі пивоваріння та дистрибуції працює 20 тисяч людей. За рік галузь сплачує 840 млн грн податків до державного та міського бюджетів.

Додамо, до сьогодні заборона на продаж алкоголю в місті діяла з початку війни. Таке рішення Львів прийняв на вимогу військових. Та не всі магазини дотримувалися цього правила. Нещодавно на вулиці Князя Романа заблокували роботу магазину, який продавав алкоголь попри заборону.

Натомість у Львівській області заборонений продаж алкогольних напоїв, у тому числі і пива, щодня з 21.00 до 10.00. Діятиме заборона до кінця періоду воєнного стану. Однак  ще досі голови місцевих громад за потреби зможуть посилювати обмеження щодо продажу алкогольних напоїв на своїй території.