• Головна
  • Новини Львова
  • Телеміст з Президентом та концерт гурту "Скай": як у Львові святкували День Збройних Сил

Телеміст з Президентом та концерт гурту "Скай": як у Львові святкували День Збройних Сил

У шести містах України вручали державні нагороди

Сьогодні, 6 грудня, у Львові відзначали 30-ту річницю Збройних Сил України. На перехресті вулиць Стрийської та Героїв Майдану відбувалися урочистості та концерт гурту "Скай". Тут на екранах наживо транслювали телеміст за участю Президента України Володимира Зеленського. Участь в телемості, окрім Львова, взяли ще 5 міст: Київ, Харків, Одеса, Краматорськ та Озерне, що на Житомирщині.

Зеленський брав участь у заходах в Харкові, а міністр оборони Резніков — в Одесі.Телеміст почався із вітання Президента, гімну України та промови Зеленського.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

"Ми щиро вітаємо наших захисників, наших захисниць. Ми дякуємо вам, наші бійці, і низько вклоняємось вам сьогодні, завтра і кожного дня. З Днем Збройних Сил України! Слава українським воїнам", — привітав бійців Президент.

Далі у містах вручали сертифікати на техніку та озброєння командирам підрозділів.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

"Важливо завжди пам'ятати про наші Збройні Сили, і не лише сьогодні. Вони відіграють вагому роль в житті держави, це захист держави. Я теж захищав Україну. Особисто я мріяв про це з дитинства", — каже Євген, військовий, присутній на заході.

На захід завітали і жителі міста, як-от Роман, що прийшов віддати шану нашим воїнам зі своїм чотирилапим другом Рідіком.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

"Добре, що у нас є українська армія. Бажаю, аби вона процвітала, ставала сильнішою. Колись і я служив, але ще у радянській армії. І я дякую Богу, що зараз у нас все по-іншому, я гордий за наші Збройні Сили", — каже Роман.

Церемонія продовжилася врученням державних нагород України, бойових прапорів, присвоєнням вищих військових звань.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

Також зіграв Оркестр національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.Наостанок свята на сцену вийшов гурт "Скай" та виступив з концертною програмою.Нагадаємо, Lviv.Media розповідало, що саме у цей день 30 років тому Верховна Рада України ухвалила закони “Про Збройні сили України”, “Про оборону України”. Станом на сьогодні, відповідно рейтингу Global Firepower Index-2021, Збройні Сили України за своєю боєздатністю займають 25-те місце серед 140 країн світу.