Два львівські приміські маршрути стануть міськими: як їздитимуть

Один автобус змінить свій маршрут

Два львівські приміські маршрути №1001 Рясне-1 - Левандівка та №184а Щурата – Рудно стануть міськими. Про це повідомила Львівська міськрада.

"Ці автобуси курсують до населених пунктів, які входять до Львівської міської територіальної громади – Рясне - Руське та Рудно. Відтак, після того, як поліція погодить паспорти маршрутів, а міська рада укладе з перевізниками тимчасові угоди, вказані маршрути будуть інтегровані у міську транспортну систему", - розповідають у міській раді.

На цих маршрутах впровадять автоматизовану систему оплати за проїзд. Поки що автобуси їздитимуть за своїми звичними маршрутами. Після того, як вони стануть міськими, маршрут №1001 їздитиме під номером 90, а №184а – під номером 92.

Окрім того, майбутній автобус №92 їздитиме за зміненим маршрутом: Рудно - вул. Городоцька – вул. Ряшівська – вул. Патона – вул. Любінська – Університет – центр – вул. Личаківська – вул. Пасічна – вул. Дж.Вашингтона та у зворотному напрямі.

Нагадаємо, на Львівщині оголосили конкурс з перевезення пасажирів на 73 приміські та міжміські маршрути. Автобуси, що пропонуються для перевезень, повинні відповідати всім технічним та екологічним вимогам.

Окрім того, на маршрутах приміських автобусів № 144 Львів АС-2 – Бібрки – Ясниська та №358 Стрий АС-3 – Дрогобич АС №2 повинні бути транспортні засоби, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю.

Додатковою умовою для участі в конкурсі є наявні встановлені GPS-модулі на транспорті, для підключення та передачі даних до Центральної диспетчерської служби пасажирських перевезень.

Проведуть конкурс 27 січня 2022 року. Документи від перевізників прийматимуть до 28 грудня цього року.