У львівському Будинку вчених не буде святкувань у дні жалоби

Таке рішення прийняла Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України спільно з адміністрацією Будинку вчених 

Дирекцію Будинку вчених зобов’язали погоджувати з Львівською обласною організацією профспілки працівників освіти і науки України щомісячний план проведення заходів. А у поминальні і траурні дні, які визначені державою, тут узагалі заборонили проводити будь-які заходи.

Фото: Будинок вчених

Таке рішення прийняли через вечірку блогерів, яку провели у львівському Будинку вчених 27 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів. "Голодну вечірку” влаштували в честь 29-річчя блогера Олександра Заліска. Світлини зі святкування блогер виклав у своєму Instagram. На вечірці були присутні і інші блогери, зокрема Наталі Литвин, Таня Самбурська, Саша Бо. Світлини та відео вони теж поширювали на своїх сторінках в Instagram. Святкування було у стилі Show bar. Ведучим вечірки був український теле-радіоведучий Володимир Остапчук.

Після вечірки у соцмережах користувачі обурювалися. Адже святкування влаштували у день жалоби. У знак протесту проти дій блогерів від співпраці з ними почали відмовлятися  бізнеси. Зокрема, надалі співпрацювати відмовилися мережі METRO Україна, Нова пошта, Київстар, Pepsi Україна, Jysk та Rozetka.

Нагадаємо, раніше комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міської ради закрила через порушення карантинних вимог Будинок вчених.