Львівська Політехніка планує збудувати житло для своїх працівників

Хочуть звести дев’ятиповерхівку на 72 квартири

Дев’ятиповерхівку на 72 квартири, у якій буде лише один під'їзд, хоче збудувати для своїх працівників Львівська Політехніка. Звести будинок планують на вулиці Дж. Ленона.

На кожному поверсі планують облаштувати по вісім квартир: п’ять однокімнатних різного планування і площі, дві різнопланові двокімнатні й одну трикімнатну. Також хочуть зробити паркінг на 15 автомобілів.

Фото: Львівська політехніка

Отримати житло зможуть працівники університету, які не мають власного помешкання або потребують поліпшення житлових умов.

“Житло працівники купуватимуть за власні кошти. Якщо його збудує університет, приміщення буде відомче, і співробітники зможуть жити у будинку тільки поки працюють в установі”, — розповів очільник профкому працівників університету Роман Колодій.

Наразі Львівська Політехніка узгоджує з міністерством освіти усю дозвільну й конструкторську документацію і проводить оцінку земельної ділянки. Після цього університет укладе договір з інвестором. Відтак охочі збудувати власне житло зустрінуться із забудовником, погодять із ним усі питання й після цього зможуть укладати угоди.

Будівельна компанія запевняє, що будівництво затягнеться на 1,5–2 роки. На час будівництва можна буде розтермінувати оплату.

Додамо, у 2014 році університет отримав земельну ділянку на вулиці Дж. Ленона. Тоді хотіли передати її на будівництво житла для працівників, однак у міністерстві освіти заборонили це, мотивуючи тим, що університет може будувати лише гуртожитки або службове житло.