Готуємось до Великодня: рецепт сирної паски

Покроковий рецепт приготування сирної паски з цукатами

Уже у наступну неділю Україна святкуватиме Великдень. Lviv.Media розповідає перевірений рецепт паски, яка зробить ваш великодній стіл особливим.

Фото: Freepik

Сьогодні ділимось рецептом сирної паски, яку не потрібно випікати.

Інгредієнти: сир домашній — 500 г, масло вершкове — 100 г, вершки — 100 г, яйце — 2 шт., цукор — до смаку, суміш цукатів та родзинок, які смакують.

Перш за все потрібно нагріти вершки й, постійно помішуючи, додати яєчні жовтки, перетерті з цукром. Суміш треба нагрівати до загустіння, не припиняючи помішувати. Готовій масі дати охолонути.

Після цього сир необхідно перетерти на дрібне сито, додати до нього суміш цукатів та родзинок та мʼяке, або й розтоплене, масло. Усе разом добре розмішати, потім додати вершково-яєчну суміш і знову добре розмішати. Тепер потрібно додати збиті до густої піни білки з цукром й обережно розмішати.

Готову масу необхідно викласти у деревʼяну форму для сирної паски та поставити на добу під гніт у холодильник, аби зійшла зайва волога.

До речі, до форми для сирної паски краще вкласти шматок марлі, аби краї виходили на зовні. Тоді легше буде виймати паску.

Смачного Великодня!