• Головна
  • Лайфстайл
  • На Христину Соловій склали адмінпротокол за матюки на сцені в Чорноморську

На Христину Соловій склали адмінпротокол за матюки на сцені в Чорноморську

Артистка розкритикувала стару назву міста Чорноморськ — Іллічівськ

Українська співачка Христина Соловій п'ятницю, 26 липня, під час виступу у Чорноморську на Одещині нецензурно висловився про колишню назву міста — Іллічівськ. Поліція Одещини наклала адміністративний протокол на співачку за вживання нецензурної лексики під час виступу на фестивалі «виделкаfest» у Чорноморську.Про це повідомив hromadske.

Раніше соцмережами поширився уривок з виступу Христини Соловій, де вона розмовляє з публікою. «А скажіть, будь ласка, тільки пообіцяйте, що ніхто зараз не буде ображатися, я з добром: як називалося ваше місто до того, як його перейменували? І що, вам це подобалося? Повна х*йня», — сказала Соловій. Ці слова артистки спричинили хвилю обговорень — частина користувачів соцмереж дякували за привернення уваги до декомунізації, а інші розкритикували її за матюки. Після цього виступу кілька місцевих жителів написали заяву до поліції про порушення громадського порядку. Вони вимагали скласти адмінпротокол на організаторів фестивалю.

Селфі Христини Соловій біля поліцейського відділку

За висловлювання зі сцени несуть відповідальність артисти

«Пролунав, на жаль, мат зі сцени, без дисклеймера. Позиція нашого фестивалю полягає в тому, що ми не проти обсценної лексики, але потрібно перед виступом про це говорити, попереджати відвідувачів: шановні, я сьогодні буду матюкатись. Якщо є діти, і ви не хочете, щоб вони чули мат, то, будь ласка, виведіть їх», — розповів керівник фестивалю Гнезділов.

У поліції Соловій склали протокол — дрібне хуліганство. Співачці загрожує або штраф, або громадські роботи, або виправні роботи з відрахуванням 20% заробітку, або 15 діб адмінарешту — дивлячись, що обере суд. Справу про хуліганство Соловій буде розглядати Іллічівський міський суд, який зберіг стару назву.