Дата святкування змінилася: коли День медика в Україні у 2024 році?

З 2023 року в Україні змінилася дата святкування Дня медика. Це свято, коли ми вшановуємо людей у білих халатах, тепер відзначається 27 липня замість третьої неділі червня.

Чому саме 27 липня? Таке рішення було ухвалено указом президента Володимира Зеленського. Можливо, нова дата пов'язана з бажанням підкреслити незалежність української охорони здоров'я.

Праця лікаря - щоденний подвиг

У цей святковий день ми дякуємо всім причетним до медичної професії. Лікарям різних спеціальностей, медсестрам, фельдшерам, парамедикам. А також інженерам медобладнання, фармацевтам, біологам, лаборантам - усім, хто невпинно трудиться в ім'я нашого здоров'я.

Їхня робота вимагає самовідданості, стійкості, витривалості та любові до людей. Найчастіше медикам доводиться працювати понаднормово, стикатися з перевантаженнями та стресом. Але вони продовжують боротися за життя пацієнтів, незважаючи на труднощі професії.

Вітаємо винуватців торжества!

27 липня - чудовий привід висловити подяку медичним працівникам. Подаруйте їм квіти, пам'ятні сувеніри, сказати теплі слова. Нехай вони знають, як ми цінуємо їхню неоціненну працю!

Побажання та привітання до професійного свята:

Лікарі, ангели наші в білих халатах,

Життя людські ви щодня рятуєте!

Низький уклін за ваші старання,

Нехай Господь береже вас завжди!

***

Лікарі, медбрати та сестриці,

У ваше свято ми бажаємо вам радості!

Нехай цінують працю пацієнти,

А вдома чекають лише компліменти!

***

Блискучих вам успіхів та відкриттів,

Здоров'я, сил, великих можливостей та буття!

Ви - гордість нації, кращі з кращих,

Дякуємо! Дякуємо! Дякуємо!

***

У свято ваше, сини та доньки Гіппократа,

Бажаємо вам міцного здоров'я,

Тепла, затишку і достатку!

***

Медичний працівник - професія відповідальна,

У ваших руках здоров'я та життя людей.

Нехай же радість буде ваша нескінченна,

А удача буде поруч назавжди!

***

Сьогодні свято у героїв у халатах,

Тих, хто носить ангельське вбрання.

Подвиг кожен день ви робите,

За це дуже вдячні Вам,

Панове доктора!

***

Бажаємо вам здоров'я та натхнення,

Душевних та фізичних сил.

Щоб кожен день був яскравішим за попередній,

І більше радісних та світлих днів!

Привітання в прозі:

  • Від щирого серця вітаємо вас, дорогі медичні працівники, з професійним святом! Завдяки вашій благородній праці, самовідданості та безмежній відданості справі мільйони людей щодня отримують зцілення та надію. Нехай же ваше життя буде наповнене радістю, успіхом та процвітанням!
  • Шановні представники медичної спільноти! У цей святковий день дозвольте висловити вам щиру вдячність та захоплення вашою працею. Завдяки невтомним зусиллям лікарів, медсестер, фельдшерів і всіх причетних ми можемо бути впевненими у своєму здоров'ї. Бажаємо вам міцних сил, невичерпної енергії та оптимізму!
  • Вітаємо вас, ангели-охоронці в білих халатах! Ваша професія вимагає колосального терпіння, витримки та самовідданості. Дякуємо, що день за днем ви даруєте людям безцінний дар - здоров'я і повноцінне життя. Нехай же ваша нелегка праця буде гідно оцінена, а у ваших сім'ях панують любов і благополуччя!
  • Дорогі медичні працівники! Ваша місія - одна з найгуманніших та найблагородніших. Бути хранителями життя і здоров'я - це великий дар і колосальна відповідальність. У ваше професійне свято бажаємо вам міцності духу, оптимізму, терпіння і невичерпних сил. Нехай робота приносить тільки радість і задоволення!
  • Зі святом, шановні лікарі, медсестри, фельдшери, фармацевти та всі причетні! Завдяки вашій наполегливій праці, безмежному милосердю та прагненню допомагати ближнім ми можемо бути спокійні за своє здоров'я. Нехай же ця висока місія й надалі буде для вас джерелом натхнення та гордості! Щастя, благополуччя та професійних успіхів!
  • Прийміть наші найщиріші вітання у своє професійне свято! Ваша праця безцінна - ви щодня даруєте людям найбільший дар - здоров'я і саме життя. Нехай же ваші зусилля не залишаться непоміченими, а вдячність пацієнтів буде для вас найкращою нагородою. Бажаємо вам душевних і фізичних сил, оптимізму і терпіння в нелегкій справі служіння людям!
  • Сьогодні ваш день, шановні медичні працівники! Для вас немає нічого неможливого - ви перемагаєте найсерйозніші недуги, захищаєте життя і повертаєте здоров'я. Низький уклін вам за це! Нехай ваша благородна праця приносить тільки радість і задоволення. Щастя, процвітання та нових професійних висот!

Тож привітайте всіх причетних 27 липня 2024 року! Побажайте їм здоров'я, терпіння, добробуту та успіхів у їхній надважливій справі збереження життя і здоров'я людей. Вони своєю невтомною працею це заслужили!