Манікюр гель-лаком: як доглядати нігті після нанесення

Що можна та не можна робити жінкам, які носять гель-лак на нігтях

Влітку жінкам особливо хочеться бути красивими. Доповнити яскраві образи та надати впевненості в собі допомогає оригінальний манікюр. Сьогодні 7 із 10 жінок довірять свої нігті професіоналам. Проте навіть після салону буває так, що нігті втрачають привабливий вигляд за декілька днів.

LVIV.MEDIA розповідає, чому жінкам до вподоби манікюр гель-лаком. Читайте також, як доглядати за таким покриттям.

Чому жінки вибирають гель-лак

Сьогодні гель-лак є одним із найбільш поширених видів покриття нігтів. Він швидко сохне, не має запаху, простий у догляді. Нігті покриті гель-лаком стають жорсткі та міцні. Це допомагає відростити довжину нігтьової пластини, не пошкодивши її.

Як доглядати за манікюром гель-лаком

Догляд за гель-лаком простий. Якщо правильно зробити такий манікюр, він протримається на нігтях до трьох тижнів. Але нейл-спеціалісти рекомендують слідкувати за станом кутикули та лункою в основі нігтя. Так ваш манікюр матиме естетичний вигляд ще довше, а нігті відростатимуть здоровими та міцними. Обробляти кутикули радять спеціальними оліями, які захищають від сухості, запалень та подразнень.

Олії та їхні властивості:

  • кунжутна, щоб зволожити кутикулу та нігтьову пластину;
  • олія дерева ши, щоб заспокоїти подразнену шкіру;
  • алое, щоб зняти запальний процес;
  • олія зародків пшениці, щоб уповільнити старіння шкіри рук;
  • олія чайного дерева, щоб захистити руки від грибкових інфекцій;
  • мигдальна, щоб уникнути розшарування та ламкості нігтьової пластини;
  • персикова, щоби підживити шкіру навколо нігтя.
    Нанесення олії на кутикули. Фото: News Daily

Що не можна робити після покриття гель-лаком

Щоб гель-лак протримався два-три тижні без сколів та розшарування, у перші дні потрібно дотримуватися таких рекомендацій.

  • Уникайте прямої дії абразивних хімічних засобів, щоб не було запалення кутикули та шкіри рук після манікюру.
  • Мийте посуд, періть та прибирайте в гумових, латексних або нітрилових рукавицях, щоб не пошкодити покриття гель-лаку йоршиками та жорсткими щітками.
  • Уникайте контакту з ацетоном, спиртом та іншим розчинниками, щоб покриття не втратило глянцевий блиск, не лущилося та не облазило.
  • Не підпилюйте покриті гель-лаком нігті. Якщо порушити покриття, утвориться сприятливе середовище для розмноження бактерій.
  • Знімайте гель-лак лише в салоні, щоб не пошкодити нігтьову пластину.
    Догляд за нігтями. Фото: Lusoform

Як довго можна носити манікюр гель-лаком

Виробники гель-лаків рекомендують носити покриття не більше, ніж три тижні. По-перше, естетичність манікюру, який відріс за цей час, втрачається. По-друге, ризик зламати ніготь збільшується. База, яку наносить нейл-майстер перед лаком, формує архітектуру нігтя та укріплює нігтьову пластину. Коли ніготь відростає — його архітектура порушується. По-третє, ніготь, який відріс від основи, може розшаровуватися. Між нігтьовою пластиною та гель-лаком утворюються повітряні кишені. Вони стають сприятливим середовищем для грибків та іншої патогенної мікрофлори.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA поділилося п’ятьма ідеями літнього манікюру на 2023 рік.