Який корм краще для здоров'я котів

Які бувають види і корму для котів і на що звертати уваги при виборі - читайте у матеріалі

Зміст

  • Який корм краще для котів
  • Види корму для котів
  • На що звертати увагу при виборі корму для котів

Який корм краще для котів

Їжа для кота – це перше питання, яке виникає у людини, яка планує завести кішку. Те, чим годувати вихованця, хвилює більше, ніж те, який будиночок йому обрати або які іграшки потрібні коту. І багато хто думає, що краще: купити корм для кішок або годувати кота натуральною їжею. І є прихильники і того, й іншого способу годування котів.

Одразу скажемо, що відповідь на те, чим краще годувати котів, залежить від якості їжі. Краще обрати та купити корм для кішок хорошої якості, ніж годувати вихованця вареним м'ясом чи кашею. Тому що готуючи для котів самостійно, дуже складно розрахувати норму білків, жирів, вуглеводів, калорій, а також усіх необхідних для тварин нутрієнтів.

Але якщо немає мети купити хороший корм для кішок, а першорядне значення має ціна і наявність корму в зоомагазині, то швидше за все особливо корисним коту цей корм не буде. Склад корму дуже важливий. І лише завдяки ньому можна стверджувати, що корм для котів – це справді найкращий вибір раціону для кота. Адже саме з корму кішки отримують усі необхідні елементи та вітаміни, здатні підтримувати здоров'я кота та його гарне самопочуття.

Види корму для котів

Корм для котів випускається у двох форматах. Це сухий та вологий корм для кішок. Другий варіант корму може бути у вигляді шматочків м'яса та соусу, або у вигляді паштету. Обидва варіанти корму можна використовувати для раціону котів за умови хорошого складу. І обидва варіанти мають свої переваги. Сухий корм легко та зручно зберігати, і коли кішка його розгризає, її зуби механічно очищаються. А вологий корм для котів допомагає відновлювати водний баланс в організмі тварини та рекомендований кішкам, які мало п'ють або мають проблеми з нирками і сечостатевою системою.

За якістю корм для кішок ділиться на 4 класи:

Економ. Це найдешевший корм для кішок, який рідко містить достатню кількість тваринного білка та вітамінів, зате у складі корму для котів економ класу є штучні добавки, барвники та ароматизатори.

Преміум. Серед цього класу можна знайти корм із хорошим складом і непоганим вмістом тваринного білка. Але потрібно уважно читати склад, щоб обрати справді якісний варіант раціону для повсякденного годування.

Супер преміум класу. Цей клас корму для котів уже містить переважно тваринний білок та гарну вітамінну добавку. Серед корму для котів супер преміум класу можна обрати також лікувальний раціон для кішки або корм, призначений для тієї чи іншої породи, з особливим складом.

Холістик. Вважається найкращим класом корму, і для його виготовлення використовуються лише натуральні продукти і добавки. До складу холістика нерідко додають екзотичні ягоди, фрукти, суперфуди та потужні вітамінні комплекси.

Не всі зоомагазини пропонують гідний асортимент і гарний вибір кормів для котів. В наявності часто є тільки корми дешевшого сегменту, тому що людей часто приваблює ціна корму, і вони не завжди дбають про склад. Тому, якщо ви хочете купити корм для кішок, який буде найкращим для вашого вихованця та переживаєте про якість обраного раціону, то рекомендуємо вам звернути увагу на зоомагазин MasterZoo. Тут є можливість купити корм для кішок та інші зоотовари онлайн та офлайн, і дуже великий вибір марок, виробників, обсягів і типів корму. Тобто тут ви можете вибрати корм для котів тієї якості, яка вас цікавить, знайти потрібний об'єм упаковки та склад. І замовити з доставкою кормів, яких немає в зоомагазинах вашого міста. І враховуючи постійні знижки та спеціальні пропозиції у Майстер Зу, купити корм для кішок можна дуже вигідно.

На що звертати увагу при виборі корму для котів

Найголовніший аспект при виборі корму для котів - це не його ціна, на яку найчастіше орієнтуються люди, оглядаючи наявність товарів у зоомагазині, а склад корму. При цьому слід читати його уважно і звернути увагу на формулювання зазначених інгредієнтів. Якщо склад хороший, там буде докладно описано те, який саме інгредієнт використовується й у якому відсотковому співвідношенні. Там не будуть писати узагальнені назви, наприклад, м'ясо курки або продукти тваринного походження, а вкажуть, що саме використовувалося для створення корму.

Також звертайте увагу на кінець списку інгредієнтів. Там вказані консерванти, добавки, підсилювачі смаку та інші додаткові продукти. За аналогією з джерелом білка, краще, якщо докладно будуть вказані ці компоненти.

У хорошому кормі для котів має переважати тваринний білок. Краще вибрати беззернову формулу, оскільки злаки досить важко засвоюються організмом кота. Орієнтуйтесь на вік, породу та стиль способу життя кота, а також на особливості його здоров'я, щоб вибрати відповідний корм для кішки та забезпечити її всіма необхідними елементами.