• Головна
  • Лайфстайл
  • Лише одна риса характеру допоможе дожити до глибокої старості: дослідження

Лише одна риса характеру допоможе дожити до глибокої старості: дослідження

Є певна вправа, здатна розвинути оптимізм

Вчені виявили, що оптимісти в середньому живуть на 15% довше, а їхні шанси дожити до 85 років вищі на 50-70%, ніж у менш оптимістичних людей.

Про це пише PSY Blog.

Загалом у дослідженні взяли участь понад 70 тисяч осіб, чий оптимізм та загальний стан відстежувалися протягом 30 років.

За словами співавтора дослідження доктора Лаури Кубзанські, такі результати можуть бути пов'язані з тим, що оптимісти зазвичай ведуть здоровіший спосіб життя, а також ефективніші у боротьбі зі стресом.

Більш ранні дослідження показали, що оптимісти здатні регулювати свої емоції та поведінку, а також вони більш ефективно відновлюються після стресів та труднощів.

Втім, якщо ви по житті не такий вже оптиміст, не варто зневірятися. Вчені впевнені, що є певна вправа, здатна розвинути оптимізм. Для цього дослідники рекомендують візуалізувати себе з кращого боку — не варто вважати, що ця вправа для фантазії, вчені попереджають, що візуалізація повинна залишатися реалістичною.

Наприклад, вчені пропонують візуалізувати своє майбутнє, в якому все склалося б добре, а все, що ми задумали, вийшло б. Тобто фактично ви уявляєте, як ви досягли своїх реалістичних цілей, які раніше поставили перед собою. Після цього для закріплення необхідно записати візуалізацію на папері.

Нагадаємо, біологи з Наньянського технологічного університету в Сінгапурі виявили, що клітинна реакція на стрес впливає на процеси старіння. Результати експериментів можуть бути використані для розроблення методів лікування вікових розладів, таких як рак, деменція та інсульт.