Коли та яким буде BookForum-2021

Цьогоріч його проведуть 15 - 19 вересня.

28 Львівський міжнародний BookForum у 2021 році проведуть у гібридному форматі: онлайн та офлайн.  Події триватимуть упродовж 15-19 вересня.Нещодавно організатори визначили фокусну тему події: “Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними”.Куратором фокусної теми буде український перекладач та літературознавець Юрко Прохасько. Це український літературознавець-германіст, перекладач, публіцист, есеїст, психоаналітик. Перекладає з німецької та ідишу. Друкується в часописах «Критика», «Ї», «Tygodnik Powszechny», «Die Zeit», «Kafka», «La Repubblica», «Falter».Виставкову експозицію проведуть у Львівському Палаці мистецтв. Організатори запланували провести понад 100 подій та традиційну Ніч Поезії та музики non-stop. Серед гостей будуть не тільки українці, а й гості з Європи, США, Південної Америки та Африки.Разом з Днем Незалежності BookForum святкує 30-річчя вільного культурного та літературного ринку.  

“Зміна поколінь, нові зовнішні та внутрішні межі, їх розширення та звуження, зміни, які формують людину та впливають на власний голос, відповідальність за свій вплив – це неповний перелік питань, які підіймають цього року 28 BookForum. Ми хочемо дослідити, коли насправді кожен з нас став дорослим і почав встановлювати власні правила”, — йдеться на сайті організаторів події.

Натомість головними питаннями, які постануть перед учасниками, будуть ті, що присвячені незалежності держави. Чи може вважатися наша держава «дорослою» після 30-ліття проголошення Незалежності? Чи піддається вона контролю громадян і громадянського суспільства, чи сама встановлює для них правила? Як змінилися ми усі за ці 30 років? І як культура та література, звільнившись від тоталітарної цензури, впливає на формування оновлення нашої держави як інституту і чи стає її «дорослим» голосом?Детальну тематику панелей та концепції куратора організатори оприлюднять згодом на сайті.Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу минулого року BookForum пройшов онлайн. Тоді дискусії переглянуло понад 285 тисяч людей.