Kalush Orchestra вийшов у фінал Євробачення-2022

Фінал відбудеться 14 травня

Учора ввечері у Турині відбувся перший фінал пісеного конкурсу Євробачення-2022. На ньому виступив представник України гурт Kalush Orchestra із піснею "Stefania". Її, до речі, вже встигли переспівати іноземні артисти.

За результатами голосування українцям вдалось вийти у фінал змагань, які відбудуться 14 травня. Крім, України, у фінал вийшли також Швейцарія, Вірменія, Ісландія, Литва, Португалія, Норвегія, Греція, Молдова, Нідерланди.

Нагадаємо, під час відбору на Євробачення в Україні виник скандал. Відповідно до результатів Нацвідбору на Євробаченні-2022 Україну мала представляти Аліна Паш. Однак суспільне не уклало контракт зі співачкою, а оргкомітет Національного відбору ухвалив рішення про припинення участі співачки у відборі.

Річ у тому, що Аліну Паш запідозрили у підробці довідки щодо перетину державного кордону, коли співачка їздила до окупованого Криму у 2015 році. Начебто вона потрапила на півострів не з території України, а з території Росії.

Тим часом Держприкордонслужба підтвердила, що не видавала довідку про законний перетин державного кордону України співачці Аліні Паш, яка їхала в Крим.

Тож Україну представляв Kalush Orchestra, який набрав 14 голосів та був на 2 місці.