• Головна
  • Лайфстайл
  • Митрополит Онуфрій пропонує провести хресну ходу до заблокованого Маріуполя

Митрополит Онуфрій пропонує провести хресну ходу до заблокованого Маріуполя

Голова УПЦ МП митрополит Онуфрій запропонував напередодні Великодня, з 22 до 24 квітня, провести хресну ходу від міста Оріхів Запорізької області до заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Про це повідомляє пресслужба Української Православної Церкви.

Митрополит звернув увагу на необхідність порятунку тих, хто залишився у заблокованому Маріуполі. Зокрема у межах міста залишається велика кількість мирних жителів, серед яких багато дітей та літніх людей.

Окрім того, пораненим військовослужбовцям потрібна термінова медична допомога, а тіла загиблих мають бути належно поховані.

"Українська Православна Церква, силами єпископату, духовенства, чернецтва і вірян, готова організувати молитовну ходу від міста Оріхів Запорізької області до заводу «Азовсталь» у місті Маріуполь з метою надання невідкладної допомоги та виведення мирних жителів. Також хода могла б вивезти поранених військових і забрати тіла загиблих", - розповідають у пресслужбі УПЦ.

Онуфрій звернувся до "всіх, від кого це залежить" і просить в період зі Страсної П’ятниці (22 квітня 2022 року) до Світлого Христового Воскресіння (24 квітня 2022 року) на території міста Маріуполь та його околицях забезпечити режим припинення вогню і надати гуманітарний коридор для проходження зазначеної молитовної ходи.

Нагадаємо, у ПЦУ Львівської єпархії розповіли, як святкуватимуть Великдень у воєнний час. Власне, із обов’язковим дотриманням комендантської години, без нічних богослужінь та з суботнім освяченням пасок, таким чином цьогоріч, за умов воєнного часу, святкуватимуть Великдень у ПЦУ Львівської єпархії.