• Головна
  • Лайфстайл
  • На Болонському книжковому ярмарку Україна представить порожній стенд

На Болонському книжковому ярмарку Україна представить порожній стенд

Таким чином українська книжкова спільнота звертається до колег з інших країн по підтримку

На цьогорічному Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки Україна представить порожній стенд-маніфест.

Таким чином українська книжкова спільнота звертається до колег з інших країн по підтримку, аби наступного року повернутися на Болонський ярмарок зі стендом, наповненим книжками

Організатори ярмарку надали Україні стенд безкоштовно та відмовили в участі росії. Також організатори закликали видавців, що братимуть участь, привезти дитячі книжки, перекладені з української на мови світу, аби зібрати їх у межах спільної виставки. Окрім того, в центральній частині ярмарку запланована експозиція із 30-40 українських книжок.

"Ми відчуваємо, що не самі протистоїмо російській агресії, коли отримуємо від колег зі світової книжкової спільноти таку підтримку. Стенд України та підтримка організаторів ярмарку — можливість голосно прозвучати, знайти прихильників та об'єднати навколо себе небайдужих людей книжкової сфери. Ми закликаємо протистояти разом з нами російській агресії, перекладати українські книжки на іноземні мови, аби якнайбільша кількість людей могла почути і зрозуміти Україну, дізнатися, про що і як ми пишемо, а також чому війна, яка прийшла в Україну, може прийти і в Європу", - розповідають в Українському інституті книги.

Усі відвідувачі ярмарку зможуть зняти фото/відео на українському стенді та опублікувати у соцмережах, аби засудити російську агресію та підтримати Україну, використовуючи гештеги #StandWithUkraine, #StopRussianAggression

Нагадаємо, в Україні заборонили ввезення і поширення всієї видавничої продукції з території держави-агресора. Держкомтелерадіо призупиняє видачу та зупиняє дію дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора.