Чому іноземці захищають Україну: історія британця Бена Гранта

Бен Грант приїхав в Україну зі своїми товаришами

До України повертаються не тільки наші чоловіки, а й приїздять іноземці, які готові воювати проти Росії. Так до країни прилетів доброволець та син британської депутатки Бен Грант. Про це пише Evening Standart.

30-річний Бен – колишній спецназівець Королівської морської піхоти з досвідом служби більше як 5 років.

Фото: Evening Standard

Його мати – Хелен Грант, членкиня британського парламенту від Консервативної партії та радниця Бориса Джонсона, в минулому – міністр спорту. Та рішення хлопця воювати  жодним чином не пов'язане з посадою його матері у британському уряді.

Грант вирішив їхати в Україну після того, як побачив кадри російського бомбардування житлового будинку, на яких було чути дитячий крик.

"Я подумав: я батько трьох дітей, і якби це були мої діти, я знаю, що я зробив би – я пішов би і бився. Потім я подумав, що ще мені були б потрібні люди з бойовим досвідом, які зможуть прийти і допомогти мені врятувати мою сім'ю", – каже чоловік.

Він приїхав до України разом зі своїми товаришами по службі.

Один з його друзів, який назвався Ешем з Лондона, розповів, що вирішив воювати, коли побачив, як літак обстрілює багатоповерхівку.

Додамо, через війну з Росією в Україні створили інтернаціональний легіон, куди входять добровольці з усього світу.

На позиціях для оборони Києва вже стоять добровольці зі США, Великої Британії, Швеції, Литви, Мексики і навіть Індії. А за останніми даними, захищати Україну від російських окупантів їдуть уже близько 20 тисяч добровольців із 52 країн світу.