5 настільних ігор для веселих вихідних

Добірка настільних ігор для всієї родини

Щоб вихідні минули цікаво та весело, Lviv.Media підготувало добірку з 5 настільних ігор, які сподобаються усій родині.

Фото: Pexels

Каліко

Це абстрактна сімейна головоломка, в якій гравці шитимуть затишну ковдру для милих котиків. На вас чекають прості правила, гарні компоненти, різні сценарії та багато-багато пухнастиків.

Гравці мають заповнювати клаптиками свої планшети, отримувати очки за зароблені жетони котиків, гудзиків і виконані цілі. Учасники ходять по черзі. У свій хід кожен вибирає 1 зі своїх клаптиків і викладає на вільне місце планшета, а потім бере 1 клаптик з ринку. З мішечка на ринок викладається новий клаптик.

Зібравши малюнок з клаптиків, який подобається котику, ви отримуєте його жетон — тепер він буде муркотіти на вашій ковдрі. Якщо ви зібрали групу з трьох і більше клаптиків одного кольору, то отримаєте ґудзик для своєї ковдри. Коли гравці повністю заповнять клаптиками ковдри, партія завершується і починається підрахунок очок.

Фото: Fantastic Games

Марракеш

Ця захоплива гра занурить вас у чарівну атмосферу сходу. Родзинка гри — справжні ткані килимки, які викладаються на полі. Це надає грі відчуття особливого тепла і затишку. Також у 2008 році “Марракеш” стала грою року у Франції та Австрії, а також була номінована на одну з найпрестижніших у світі премій “Spiel des Jahres” (“Гра року” у Німеччині).

Фото: Olga Zolotareva

Колонізатори

“Колонізатори” — світовий бестселер. Гра, придумана в 1994 році, розійшлася багатомільйонними тиражами по всьому світу і до сьогодні залишається популярною.

Гра починається з того, що необхідно створити острів з гексів (шестикутників), на який висаджуються поселенці, щоб створити колонію. Гекси являють собою ділянки острова, на яких гравці будуть добувати ресурси (ліс, глину, пшеницю, шерсть і руду) і розвивати свою колонію, шляхом будівництва нових поселень, міст і доріг. Конкуренція за території багаті ресурсами або за вихід в море змушує гравців будувати свої плани на кілька кроків вперед, а також бути готовим до їх зміни, якщо щось піде не так.

Фото з відкритих джерел

Секретний Гітлер

Гра “Секретний Гітлер” — чудово поставлений психологічний трилер з блефом, з'ясуванням стосунків та злочинними схемами. За столом зійдуться дві фракції: ліберали й націонал-соціалісти. При цьому, для перемоги кожна фракція виконує свої завдання: ліберали намагаються "продавити" свої закони або знайти особу Гітлера, а націонал-соціалісти — прийняти 6 фашистських постанов, або прийняти тільки 3, але потім обрати канцлером свого лідера. У грі майже немає місця випадковостям, а весь ігровий процес ґрунтується на обговоренні, дискусіях та інтригах.

Фото: Brent Knepper, The New York Times

OBSCURIO

Це сімейна пригода в реальному часі з прихованими ролями. Разом з іншими чарівниками ви відправляєтеся в занедбану бібліотеку, щоб відшукати могутню книгу заклинань Гримуар. У будинку немає ані душі, але щось зловісне відчувається всередині цього похмурого місця.

Нарешті заповітний Гримуар у ваших руках, і чарівники мчать до виходу. Але щось не так. Вихід зник! А все тому, що власник книги, жахливий Чаклун, обернув проти вас свої чари. Там, де були двері, з'явилися ілюзії, а сама бібліотека наповнилася безліччю жахливих пасток.

Однак книга готова допомагати новим господарям, щоб ті змогли відшукати вихід. Тим часом Чаклун заволодіває розумом одного з вас, і зрадник намагається внести розбрат, щоб чарівники ніколи не змогли покинути стіни бібліотеки.

У один з гравців приміряє на себе роль Гримуара, ще один стає зрадником, а інші будуть чарівниками. Гримуар даватиме чарівникам підказки, а зрадник буде заплутувати їх.

Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, Lviv.Media вже розповідало, що приготувати, подивитися, почитати та у що пограти на вихідних.