Де у Львові витратити гроші за програмою єПідтримка

На жаль, скористатися єПідтримкою у Львові можна не скрізь

У грудні українцям почали виплачувати 1000 гривень за дві дози вакцинації від коронавірусу. Ці гроші можна витратити на купівлю книжок, ліків, квитків на подорожі всередині країни, а також відвідати у театрах, музеях тощо.

Важливо, що гроші єПідтримки є на спеціальному рахунку, фізично зняти їх неможливо. Водночас навіть у Львові не всі культурні заклади обладнані терміналами, аби можна було розрахуватись карткою. Lviv.Media дізнавалося, де у місті Лева точно можна скористатися "ковідною тисячею".

Де у Львові скористатися єПідтримкою

Театр опери та балету та Театр Заньковецької

Купити квитки на вистави за програмою єПідтримки можна через сайт Kontramarka та у касах за адресами: пр. Свободи, 26, пр. Свободи, 28 та пр. Свободи, 37.

"З сіх проданих квитків оперного театру 30% людей придбали їх за програмою єПідтримка. Купують як онлайн, так і у касах, особливо, якщо це туристи з різних міст України", — розповіла заступниця керівниці літературно-драматургічної частини Марія Дрозд.

Фото: Микита Печеник. Lviv.Media

Океанаріум

Квитки можна придбати онлайн або безпосередньо в касі Океанаріума за адресою проспект Тараса Шевченка, 8. Квиток для дорослих коштує 250 гривень, для дітей до 3-х років, з інвалідністю або сиріт — безоплатно.

Фото: Океанаріум

Аквапарк

Розрахуватися за програмою єПідтримки можна у львівському аквапарку, що на вулиці Княгині Ольги, 114. Якщо суми буде недостатньо, різницю можна оплатити з іншої банківської карти. "Президентською" тисячею можна розрахуватися як за разовий вхід, так і за абонемент.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Книгарня "Є" та Видавництво Старого Лева

У книгарні "Є" кошти єПідтримки можна використати як на сайті, так і у магазинах.  У книгарнях можна розрахуватись на касі за допомогою Google Pay або Apple Pay. На сайті потрібно оплатити замовлення під час його оформлення (платіжна система Portmone чи Liqpay).

Фото: Видавництво Старого Лева

Видавництво Старого Лева пропонує читачам придбати книжки у Львові за такими адресами: вул. Старознесенська, 24-26, вул. Галицька, 17, вул. Краківська, 3, вул. Личаківська, 22. Доплатити різницю, якщо загальна сума обраних книг перевищує 1000 гривень наразі неможливо. 

Музеї галереї мистецтв ім. Б. Возницького

Придбати квитки у музеї галереї можна не у всіх локаціях, а лише у 8-ми. Зокрема, у музеях-заповідниках "Олеський замок", "Золочівський замок", "Підгорецький замок" та "Жовківський замок". У Львові придбати квиток  за програмою єПідтримки можна у палацах Лозиньского та Потоцьких, музеях Пінзеля та модернізму.

Фото: Фотографії старого Львова

Додамо, що українці в межах президентської програми єПідтримка українці витратили вже понад 1,3 мільярда гривень. Найпопулярнішими покупками залишаються книжки, кіно та залізничні квитки.