Куди піти на вихідних у Львові 12-14 листопада

Підготували традиційну підбірку подій на вихідних

Розповідаємо, куди піти цими вихідними та де відпочити.

Виставка Віктора Жмака "Фрагменти пам’яті"

Віктор Жмак — український художник, який презентував ретроспективну виставку "Фрагменти пам’яті". У експозиції представлені полотна, створені протягом останніх 30-ти років. Автор намагається провести глядача цим часовим відрізком та продемонструвати як змінювались техніки, прийоми, стилі та його творчість загалом. Художник вважає, що наша пам'ять — великий строкатий килим слайдів життя та пережитих емоцій. Ми фіксуємо моменти , щоб зберегти їх у спогадах, тому що наша пам’ять мінлива. Ці думки він вилив у свою виставку "Фрагменти пам'яті".

Дата: 12 та 13 листопада о 12:00 у Арт-салоні "Велес", вул. Фредра, 4а

Роуп-джампінг на Арені Львів

Цієї неділі у Львові можна зайнятися роуп-джампінгом. Роуп-джампінг — це стрибки з висотних об’єктів з альпіністськими мотузками. Арена Львів — єдиний у світі критий об’єкт для стрибків з мотузкою. Стрибати відвідувачі будуть з 34-метрової висоти.

Дата: 14 листопада, з 10:00 до 15:00

Урок гри на арфі в Музеї музичних інструментів

У неділю у львівському Музеї музичних інструментів даватимуть майстер-клас з гри на арфі. Для перших двох охочих відбудеться безкоштовний урок на арфі. Музей налічує біля 100 різних музичних інструментів, таких як арфа, скрипка, калімба, глюкофон, джембе, віолончель, рейнстик, казу, цитра, гітара, укулеле та багато інших, і майже на всіх інструментах можна грати.

Дата: 13 листопада

 Свято Шабату у місті Лева

У Львові готуються до Хануки та запрошують усіх охочих до свята Шабату. Попри суспільну думку, що свято Шабату присвячене тільки євреям, організатори кажуть, що подія підійде усім, кого цікавить багата єврейська культура та духовність. Учасників чекають сімейний затишок, дружнє спілкування, розмови із ребе та молитви.

Дата: 13 листопада з 17:00 до 20:00, вул. Клепарівська, 15

Онлайн-концерт гурту Курбаси "Пісні лісу"

Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького влаштовує онлайн-концерт гурту Курбаси. "Пісні лісу"— діалоги двох актрис театру імені Леся Курбаса та співачок гурту Курбаси — Наталії Рибки-Пархоменко та Марії Онещак.  Супроводжуватимуть подію грою на невеликих індійських музичних інструментах.

Онлайн-концерт відбудеться у рамках виставки-розповіді “50 історій Львівського скансену” у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики у Пороховій вежі. Однак через карантинні обмеження відвідувачі зможуть насолодитися концертом онлайн на сторінках Львівської міської ради та Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького .

Дата: 13 листопада, з 20:00 до 21:15