• Головна
  • Енергетика
  • Обленерго шести областей перевірять на справедливість відключення світла

Обленерго шести областей перевірять на справедливість відключення світла

Вивчатимуть, як саме обленерго дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії

Держенергонагляд поглиблено перевірить застосування обленерго графіків погодинних відключень. А також чи справедливо розподіляється електроенергії в областях. Про це сказав голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомив “Урядовий портал” 11 липня.

“Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії”, – зазначив Руслан Слободян.

Він зауважив, що наразі Дніпропетровщина в лідерах за кількістю скарг. Вочевидь поглиблена перевірка розпочнеться саме з цієї області, після чого відбудеться ще у 5 – 6 регіонах.

Голова зазначив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, зокрема, спекою. 

“Водночас, є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення”, – повідомив він.

Нагадаємо, на Львівщині 12 липня більшість споживачів 13 годин будуть без світла. У Львівобленерго пояснили, чому відключення світла в області відбуваються нерівномірно для різних груп: у когось більше знеструмлень, у когось менше. А також Укренерго скасувало липневі виміри споживання електроенергії.