• Головна
  • Економіка
  • П’ять компаній Зіновія Козицького отримали відзнаки за сумлінну сплату податків

П’ять компаній Зіновія Козицького отримали відзнаки за сумлінну сплату податків

ПП «Нордік» та ТзОВ «Самбірська сонячна станція» отримують відзнаки 11 років поспіль

П’ять компаній, що входять до груп компаній Зіновія Козицького «Західнадрасервіс» і «Еко-Оптіма», стали переможцями обласного туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків 2023». Про це LVIV.MEDIA повідомили в Асоціації платників податків України у Львівській області, яка є організатором рейтингу.

Дипломи переможців рейтингу «Сумлінні платники податків 2023»

Зокрема, серед великих платників податків перемогли ПП «Нордік», ТзОВ «Гео-Надра-Інвест», ТзОВ «Бурова компанія «Горизонти» та ПП «Проект-буд», в категорії «середні та малі платники податків» — ТзОВ "Самбірська сонячна станція». Окрім компаній Зіновія Козицького переможцями обласного туру стали ТзОВ ТВК «Львівхолод», АТ «Кредобанк» і ТзОВ «Снєжка-Україна» (великі платники податків), а також ТВД «Львівський маяк», фермерське господарство «Пчани-Денькович» та ТзОВ «Абсолют вест сервіс» (малі та середні платники податків).

Як розповів LVIV.MEDIA директор ТзОВ «Бурова компанія «Горизонти» Степан Козицький, компанії стали переможцями рейтингу завдяки чіткій податковій дисципліні, високим та офіційним зарплатам та значним внескам на благодійність. Від початку повномасштабного вторгнення компанії Козицьких сплатили до бюджетів всіх рівнів понад 8 мільярдів гривень та створили 560 нових робочих місць. На благодійні проєкти компанії пожертвували понад 200 мільйонів гривень, з яких понад 144 мільйони гривень безпосередньо на підтримку ЗСУ.  Також Степан Козицький повідомив, що дві енергетичні компанії — ПП «Нордік» та ТзОВ «Самбірська сонячна станція» — стають переможцями рейтингу 11 років поспіль.

«Перемога у рейтингу сумлінних платників податків є важливою для нас, адже це визнання того, що ми чесно ведемо бізнес та спрямовуємо значні зусилля на підтримку держави і благодійну діяльність», — сказав Степан Козицький.

Про рейтинг сумлінних платників податків

Щорічний рейтинг «Сумлінні платники податків» з 2011 року організовує Асоціація платників податків, яка об’єднує понад 3 тисячі підприємств з усіх регіонів України. До участі в рейтингу допускають підприємства, які дотримались таких умов:

  • відсутність податкового боргу;
  • відсутність заборгованості з виплати заробітної плати;
  • відсутність доведених в суді або визнаних підприємством порушень податкового законодавства.

Переможців рейтингу визначають та низкою критеріїв:

  • своєчасне подання податкової звітності та сплати податків;
  • середньомісячна заробітна плата по підприємству;
  • відсутність порушень податкового, валютного та іншого законодавства, виявлених під час проведення перевірок ;
  • динаміка збереження робочих місць з початку повномасштабного вторгнення;
  • членство в Асоціації платників податків України;
  • надання благодійної допомоги ВПО та на потреби ЗСУ;
  • Наявність заохочувальних відзнак Міністерства оборони України за надання допомоги під час війни.

За словами голови ради Асоціації платників податків України у Львівській області Лілії Долінської, мета рейтингу — популяризувати принцип чесного ведення бізнесу. «Усе громадянське суспільство та держава вдячні за сумлінну сплату податків у важкий для країни час, тих, хто не тільки наповнює казну, а ще й зберігає робочі місця та своєчасно, у повному обсязі виплачує заробітну плату працівникам… Навіть в умовах війни бізнес усвідомлює, що повинен працювати там, де це можливо, сплачувати податки та надавати країні ресурс для продовження оборони», — сказала Ліля Долінська.

Переможці обласного туру візьмуть участь у всеукраїнському рейтингу «Сумлінні платники податків 2023». Нагородження переможців національного етапу конкурсу відбудеться у жовтні цього року.