Уряд виплачуватиме роботодавцям компенсації: деталі

Роботодавцям виплачуватимуть компенсації за нових працівників

Сьогодні, 18 квітня, Кабмін затвердив Порядок компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, повʼязаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця.

Про це повідомив представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він передбачає з 1 січня 2024 року виплату компенсації у розмірі 50% фактичних витрат сплаченого ЄСВ за працевлаштовану особу на нове робоче місце.

Виплачуватиметься компенсація роботодавцям, які протягом року виплачують працівникам заробітну плату у розмірі не менше трьох мінімальних заробітних плат.

Окрім того, малому бізнесу виплачуватиметься компенсація у розмірі фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштованого на нове робоче місце зареєстрованого безробітного, який був направлений центром зайнятості.

Втім, така компенсація виплачуватиметься за умови, що строк працевлаштування становитиме не менше 2-х років та виплачуватиметься кожний другий місяць впродовж цього періоду.

Нагадаємо, у Верховній Раді України прийняли за основу законопроєкт № 5695, який повинен врегулювати працю домашніх працівників. Документом пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України і доповнити її главою «Регулювання праці домашніх працівників», яким визначатиметься поняття домашньої праці та домашніх працівників.